Top trendovi unutrašnjeg uređenja za 2018.

Ove godine smo često pisali o popularnim trendovima i dizajnerskim rešenjima, šta je, i zašto, in, šta aut, a ovo su neka od naših predviđanja za trendove koji će biti hit u predstojećoj godini.

Zelenilo

Biljke su jednostavan način da ulepšate bilo koju prostoriju svežim, prirodnim bojama i čistim vazduhom. Za razliku od mnogih ukrasnih predmeta, one su pristupačnih cena i većina ne zahteva previše brige. Dolaze u raznim veličinama, tako da bez obzira na veličinu sobe uvek možete naći prostora za njih. Kombinovanje puzavica, visećih sadilica, stolnih i podnih biljaka daje organski i zabavan izgled. Ako niste zadovoljni saksijama, ako smatrate da su dosadne i jednobojne, ofarbajte ih šarama koje se slažu sa ostatkom enterijera.

Crno i Belo

Klasična i proverena kombinacija koja nikada ne izlazi iz stila. Bez obzira da li je reč o pločicama, zidovima, ili šarama na presvlakama nameštaja, ove dve boje se odlično slažu, ne samo jedna sa drugom, već i sa skoro svakom drugom paletom. Posebno se ističu jastuci i posteljina sa zanimljivim geometrijskim oblicima, koji lako mogu da istaknu atmosferu svake prostorije. Crno/belo posuđe je sve popularnije, zato što izgleda neobično, a istovremeno otmeno.

Teški kabineti i ostali kuhinjski elementi

Kao reakcija na pretežno otvorene police lake konstrukcije, zatvoreni kabineti od punog drveta i sličnih težih materijala se vraćaju u modu. Dok su prethodnih godina potpuno bele kuhinje bile izuzetno popularne, druge boje se najzad ponovo mogu videti u njima, pa tako očekujte da vidite sve više toplo sivih, plavih, krem boja, kao i prirodnih drvenih tonova.

Wabi-Sabi

Japanski koncept koji vodi poreklo iz Budizma, gde je fokus stavljen na pronalaženje i uživanje u nesavršenostima. Ručno pravljeni predmeti, asimetrični antikviteti, jednostavni, skromni ukrasi. Gledanje na svet u kom se ističe značaj i funkcija predmeta, a ne njihov puki izgled, ovo je estetika puna topline i dubokog ličnog doživljaja.

Nameštaj pun oblina

Još jedna kontra-reakcija, ovoga puta protiv usiljenih i učmalih pravih linija koje su dominirale dizajnom nameštaja. Trosedi koji svojim neobičnim oblicima evociraju razuzdanost ’70-tih. Ako se ukombinuju sa odgovarajućom presvlakom, koja takođe treba biti jednako odvažna kao i sam nameštaj, lako će razveseliti svaku prostoriju u kojoj se nalaze.

Iznenađujuć kamen

Mermer više nije jedini visokokvalitetni kamen koji se koristi u ukrašavanju. Oniks, alabaster, axat su takođe u trendu. Prelepog, bogatog izgleda, ovi prirodni materijali daju potrebnu teksturu i dubinu svakom dizajnu, a pritom izgledaju nesvakidašnje i originalno.


Share this post