Top Trendovi u Hotelijerstvu iz 2016.

U ovom tekstu smo odlučili da sa vama podelimo neke od najzanimljivijih trendova koji su zahvatili hotelijersku industriju u 2016-toj. Neki od njih još uvek nisu toliko zastupljeni u Srbiji, ali i mi sve manje kaskamo za ostatkom sveta po pitanju brzog prihvatanja popularnih ideja.

1) 24h Check in/Check out

Kada je reč o planiranju putovanja, svi znamo koliko nam check in i check out u hotel lako mogu pomutiti organizaciju vremena. Ako u hotel dođemo u ranim jutarnjim časovima, moramo da čekamo 10-11, negde i podne kako bi ušli u našu sobu i mogli da se opustimo nakon dugog i teškog puta. S druge strane, tu sobu isto tako moramo napustiti ujutru na vreme, što nam dodatno zagorčava život ako, recimo, prevoz nazad imamo tek kasno uveče. Kako bi eliminisali ovo gubljenje vremena njihovih gostiju, neki hoteli su zbog ovoga počeli da primenjuju sistem 24-očasovnog check in i check out-ovanja. Primera radi, to znači da, ako želite da u hotel dođete u 4 posle podne i da ga napustite sledećeg dana u isto to vreme – to lako možete da unapred organizujete. Time dobijate puna 24 sata boravka, ali ste tako slobodni da svoje vreme i planove za put organizujete onako kako vama odgovara.

2) Wellness Centri

Kao što je danas već neko vreme nemoguće zamisliti boravak u nekom smeštaju bez sveprisutnog Wi-Fi signala, sve veći broj gostiju očekuje da hoteli pokrivaju veliki asortiman različitih usluga. Wellness centri su jedni od njih. Kvalitetan Wellness centar poseduje: bazen, nekoliko vrsta masaža, saunu, đakuzi, teretanu sa fitnes instruktorima i ostalim obučenim osobljem, prodavnicu kozmetike i sportske opreme, zdrave grickalice i organske sokove, itd. To je deo hotela u kom vodite računa o vašem zdravlju, kako relaksacijom, tako i vežbanjem, i njihov značaj je nešto što sve više i više gostiju i samih hotela uviđa.

3) Veća povezanost hotela sa lokalnim zajednicama

Postoji toliko više stvari koje dobar hotel može da pruži mestu u kom se nalazi od običnih turističkih brošura i mapa pored recepcije. Tako neki hoteli sem tura obilazaka istorijski bitnih lokaliteta pružaju nekonvencionalnije turističke izlaske – kao što su pešačenje u prirodi, predavanja i radionice na kojima se mogu naučiti određene veštine, poput pripremanja lokalnih specijaliteta ili obuke sviranja tamošnjih instrumenata. Sve ovo služi da se na gosta ostavi jači utisak, ne samo hotela, već celokupnog mesta, kako bi posle povratka kući preporučio i jedno i drugo. Tako su i uprava hotela i lokalni trgovinski objekti, muzeji, udruženja za očuvanje kulturne baštine, na dobitku.

Kao kod svih trendova, važno je stalno opipavati puls mušterija kako bi videli šta su prolazne cake, a šta je tu da ostane kao korenita promena u načinu na koji hoteli posluju. Nemojte da se plašite da eksperimentišete sa novim idejama – isprobajte neke od naših saveta i vidite kako će gosti reagovati na njih. Čak i ako ne budu potpuno uspešni, pružiće vam dobar indikator pravca u kom bi mogli dalje da se razvijate.U narednim postovima ćemo se vraćati na temu trendova u hotelijerstvu za 2016. i  2017. god.


Share this post