Top trendovi u dizajnu enterijera restorana

Iako većina nas verovatno smatra da je najvažnija stvar kod restorana – ukusna hrana koju tamo služe, istraživanja pokazuju da je ono što nas kod restorana ipak prvo privuče: njegov izgled, usklađenost unutrašnjeg uređenja, zanimljiv vizuelni identitet. Popularnost određenih ideja i smerova se menjaju iz godine u godinu, a ovo su neki od top restoranskih trendova 2017 godine.

Koncepti

Trend koji je, kako u svetu, tako i kod nas, sve popularniji – koncept restorani i barovi. Na ovaj način se mušterijama, koji su sve probirljiviji i u stalnoj, neumornoj potrazi za novim utiscima, pruža ne samo obrok, već i prilika da iskuse nešto drugačije. Ovakvi tematski orijentisani lokali ne smeju da zapostave kvalitet svoje hrane – nesvakidašnji ambijent će inicijalno privući goste, ali će dobar jelovnik garantovati da će postati redovni posetioci.

Otvorena kuhinja

Zahvaljujući mnoštvu veoma gledanih emisija o kuvanju, danas se ogroman broj gostiju zanima za to kako se prvoklasna restoranska hrana zaista pravi. Stoga, možete da ugodite njihovoj znatiželji i otkrijete im tajne vaše kuhinje tako što ćete kuhinju izneti pred njih. Ovako ćete ne samo staviti do znanja da nemate šta da krijete što se tiče higijene i svežine vaših sastojaka, već i obezbediti zabavnu interakciju između gostiju i kuvara.

Connect/Disconnect

Besplatni Wi-Fi je nešto što se podrazumeva u svakom lokalu. Štekeri, gde je moguće uključiti laptop, ili napuniti mobilni telefon, se odnedavno montiraju u sam sto, kako bi mušterije mogle da ostanu što duže bez da moraju obraćati pažnju na stanje njihovih baterija. Sa druge strane, neki restorani namerno imaju zaključan internet, sa idejom da se gosti opuste, isključe od stalne online povezanosti i pokušaju da se umesto toga povežu sa osobama sa kojima su tu.

Neon

Neonski znakovi se polako ali sigurno vraćaju u modu. Sa njima se može postići retro izgled, ali isto tako i moderan, sajberpank, futuristički šmek. Odgovarajući izbor boje, jačine svetlosti i mesta na koji ćemo postaviti znakove, može stvoriti zanimljivu i neobičnu atmosferu u čitavom lokalu, pogotovu ako mešate toplu i hladnu svetlost i strateški postavite neon tako da osvetljava najvažnije delove lokala, dok su drugi romantično, skoro misteriozno, zatamljeni.

Minimalistični nameštaj

Obične drvene stolice, klupe, laki, jednostavni stolovi i ukusno, ali minimalno uređen prostor mnoge mušterije asocira na mesto koje neće nepotrebno zakomplikovati njihov obrok i boravak tamo. Jednostavne, čiste linije i topli, jasno osvetljeni lokali su poželjniji od ukrašenih stolova, teških stolica i prenatrpanih enterijera.


Share this post