Marius Fabre

Prošli put smo detaljno pisali o potrebnim koracima u inžinjering procesu. Studio DAN je imao zadovoljstvo da radi kompletan inženjering proces za Marius Fabre butik u Parizu, po dizajnu poznatog italijanskog arhitekte i dizajnera, Rikardo Haiata.

Marius Fabre je kompanija koja se sa preko 100 godina tradicije i iskustva bavi tradicionalnom proizvodnjom sapuna, po metodama koje su ustanovljene još 1688., za vreme vladavine Luja XIV. I dan danas proizvode svoje sapune isključivo od biljnih ulja, bez bilo kakvih veštačkih boja ili sintetičkih supstanci. Od skromnih početaka u Salon de Provans, malom gradu na jugu Francuske, vremenom su izgradili poznati brend i danas imaju otvorene butike na lokacijama u Nemačkoj, Belgiji, Velikoj Britaniji, Italiji, Luksemburgu i Monaku.

Rođen u Milanu 1977. Rikardo Haijat se nakon završetka studija na prestižnom Politehničkom univerzitetu u Milanu seli za Pariz, gde 2007. otvara sopstvenu agenciju. Smatra da su arhitektura, unutrašnje uređenje, dizajn i stvaranje nameštaja deo istog kreativnog, umetničkog i funkcionalnog pristupa. Sa filijalama u Parizu i Lisabonu, njegova agencija stvara prefinjene prostore koji poseduju vanvremenske kvalitete za idealni život i rad.

Sarađivati sa Rikardo Haijatom na ovom projektu je bila velika čast i jedinstveno iskustvo da njegov dizajn i viziju pretvorimo u stvarnost.


Share this post