Maison i Objet

Maison i Objet je jedan od najvećih i najvažnijih evropskih sajmova posvećenih dizajnu enterijera. Nedavno smo ga posetili i ovo su neki od trendova koji su ostavili najjači utisak.

Krive linije

Prave, jednake linije su poslednjih godina prezasitile tržište. Zbog toga se krive linije i obline u nameštaju ponovo vraćaju u modu. Njihov organski, udoban i prijatan izgled je jednako zastupljen u kancelarijskom i kućnom nameštaju i predviđamo da će se sve veći broj dizajnera okrenuti ovakvom nameštaju koji pleni svojim komforom i toplinom.

Obojena svetla

Sijalice, lusteri, lampe i ostali izvori svetla su predmeti kod kojih ima dosta prostora za inovacije. Stoga je šteta što su često zapostavljeni s obzirom na to koliko svetlost može lako i efikasno da napravi razliku u atmosferi bilo kog enterijera. Pastelne, bronzane, roze i ostale vesele boje mogu da svaku sobu naprave interesantnijom i pogotovo dobro deluju kada se postave uz zidove tamnijih tonova.

Biljke i zelenilo

Kao i prošle godine, biljke će nastaviti da budu važan element ukrašavanja. Ako je suditi po onome što smo videli na sajmu, tropsko rastinje će ipak biti popularnije u 2018-toj. Biljke daju važnu dozu zelenila i života svakoj prostoriji i mogu se naći u raznim dimenzijama i lako se daju uklopiti u bilo koji enterijer. Od skupih do jeftinih, od onih koje se teško održavaju, do kaktusa koji se moraju zalivati svakih par nedelja, postoji vegetacija za svačiji ukus i životni stil.

Ružičasti mermer

Beli mermer je fantastični materijal, koji odiše ekstravagancijom i dobrim ukusom. Ipak, ružičasti mermer je sve to, plus - vizuelno bogat i veseo. Jednako prikladan za pločice u kupatilu i kuhinjske elemente, od njega se mogu praviti i manji predmeti, poput pepeljara, vaza, činija i svi će izgledati unikatno i izdvajaće se svojom lepotom.

Kamini

Iako, iz strukturalnih i budžetskih razloga, ne može svako da ugradi kamin u željenu prostoriju, oni predstavljaju bezvremenski podsetnik na naše korene. Srećom, postoji sve veći broj veštačkih, ukrasnih kamina, koji umesto drva ili plina koriste svetlo i paru i jednostavno se mogu ugraditi u veći broj enterijera.

Retro nameštaj

Još jedan retro element koji se vraća u modu – sofe, kauči, lusteri, lampe i ostali ukrasi sa kojih vise slojevite kićanke različitih dužina, materijala i boja evocira uspomene na razuzdane dizajnerske trendove ’60-tih i ’70-tih. Osim što deluje zabavno, ovo predstavlja još jednu modernu reinterpretaciju nekadašnjih trendova, pravac koji je sve zastupljeniji u dvadeset prvom veku.


Share this post